Sosyal Yaşam Evinizin Tipini Belirliyor!

remax on Nisan 2, 2016

Şehir merkezinde rezidans mı, yoksa kent dışında sakin bir hayat mı? Sizin tercihiniz hangisi?

Son yıllarda sosyal yapının değişmesi; tüketicinin konut tiplerindeki tercihlerini de etkiliyor. Büyükşehirlerde yalnız yaşayanlar ve yeni evli genç çiftlerin veya tek çocuklu aile sayısının artmasıyla birlikte çok odalı konutlar yerine stüdyo, 1+1 ve 2+1 konut tipleri tercih ediliyor. Bu tip konutların hem konforlu hem de daha kolay sahip olunabilir nitelikte olması da tercih edilmelerinde önemli etken oluyor. Proje mimarlarının isim yapmış olması da lüks konuta olan ilginin artmasıyla birlikte önem kazanıyor. Konut içerisinde ise yatak odaları yerine ortak alanların genişliği tercih edilen bir durum haline geliyor. Geniş ve kullanışlı mutfaklar da konutun seçilmesinde etkin rol oynuyor.

Yatırımcılar 1+0 ile 1+1’e ilgi gösteriyor

Alım sebebine bağlı olarak tercih edilen daire tipleri de farklılık gösteriyor. Yatırım amacıyla konut almak isteyen tüketicinin ilgi alanında 1+0 ve 1+1 daireler yer alıyor. 1+0 ve 1+1 daireler fiyat avantajları nedeni ile alınabilirliği daha yüksek daireler olarak değerlendiriliyor. Oturum amaçlı alınan gayrimenkulde ise mutfak ve oda dağılımları önem kazanıyor. Alıcının alım gücüne bağlı olarak 2+1, 3+1 daireler talep görüyor.
Her ne amaçla alınırsa alınsın konut projelerinin güvenlikli ve sosyla tesis alanlarına sahip olması olmazsa olmaz özellikler konumunda yer alıyor.

Sakin ve kaliteli yaşam isteği artıyor

Merkezde yaşama eğilimlerinin değişmesiyle birlikte insanların; kent merkezindeki hareketten, kalabalıktan ve otopark problemlerinden uzaklaşmak için kent merkezinden uzakta, sakin ve kaliteli yaşam eğilimleri son zamanlarda hızla artıyor.

Önümüzdeki dönemde ise konut eğilimlerinin; kent merkezinde ve yüksek katlı rezidans konsepti sunan yapılarda, kentin dışına doğru gelişen aksta ise lüks villa tipi yapılarda ve lüks konutların bulunduğu sitelerde artacağı öngörülüyor. Konut alırken yeri, fiyatı, deprem yönetmeliğine uygun olması, evin büyüklüğü ve toplu taşımaya yakınlığı önem sırası ile gözetilecek diğer kriterler olarak dikkat çekiyor.